Betting er den handling at placere et væddemål på resultatet af en bestemt sportsbegivenhed og forudsige resultatet af det samme. De fleste mennesker kan overveje at satse på hestevæddeløb, fodbold, basketball eller enhver anden sport. Hyppigheden af sådanne sportsvæddemål varierer meget efter kultur, hvor de fleste indsatser placeres på weekendaftenerne eller i skoleferierne, når alle andre i nabolaget er slukket. I Europa og Amerika er det også almindeligt at satse på fodbold, rugby, baseball og hockey. Hestevæddeløb væddemål, som er en af de mest populære typer af væddemål, er også gjort ofte i hele verden.

Spil på sportsbegivenheder kan ske på enten en gevinst uafgjort eller tab grundlag. Gevinstodds anses for at være den mest rentable type væddemål, da de involverer høje point scoret med lavere odds. I modsætning hertil anses uafgjorte ats for at være den mest tabende form for væddemål, da de involverer lavere point scoret med relativt højere odds. Både vinder og uafgjorte ats bruges, når man spekulerer på sportsbegivenheder. Win ats bruges ofte til at dække hele holdets liste, mens uafgjorte ats bruges til hold med betydelige skadesproblemer eller en spiller, der er ude af lineup.

Oddsene for forskellige sportsbegivenheder kan sammenlignes ved hjælp af spread betting systemer. Spændet er et mål for, hvor meget den ene side af spillerens betting pool vil betale over den anden side af spillerens betting pool. Dette kaldes ofte vigor-niveauet. Jo større visning, eller niveau, jo flere penge spillere vil dele med deres modstandere. Fordelen ved denne type spredning er, at det er enklere at beregne oddsene end visningen.

For at bestemme odds og risikoniveau er det nødvendigt at evaluere hvert hold objektivt. At placere et væddemål på et hold, hvor startkasterne er kendt for at have store skader, er ikke en god strategi, især hvis du ikke ved, hvor godt det hold vil rebound. En bedre tilgang er at se på den samlede kamp op mod hinanden, herunder start pitching og den sandsynlige linje op for det modsatte hold. Dette kan give anledning til en god betting strategi ved at evaluere betting lineup mod uerfarne eller underdogs.

Betting sider – Se de 5 bedste betting sider med dansk licens

Sportsvæddemål kan også opdeles i to kategorier; lige bet betting og spread bet betting. I straight bet betting satser du i det væsentlige på hvert point eller resultat af hele spillet. Hvis du er fan af fodbold, er chancerne for, at du placerer dine indsatser på hvert enkelt spil i hvert spil. I spread betting, som er næsten nøjagtig det samme som straight betting, vil du kun tage et enkelt væddemål, uanset om spillet ender i en gevinst eller et tab. Et sportsvæddemålssystem kan hjælpe dig med at bestemme det mest gunstige væddemålsscenarie.

Det er vigtigt at huske på, at det beløb, du satser på, skal beregnes omhyggeligt. De fleste sportsvæddemål systemer vil give dig en række forskellige mulige resultater baseret på den aktuelle situation. Du skal først beslutte, hvor mange penge du gerne vil risikere, og derefter gange dette tal med oddsene. Når dette er gjort, kan du derefter finde de bedst mulige væddemålsmuligheder afhængigt af om oddsene er i din favør eller ej. Den bedste måde at gøre dette på er at evaluere alle hold og spilleres præstationer og vælge de indsatser, der giver dig den højeste sandsynlighed for at vinde.