“Bo lang ædelmetaller”…
Jeg begynder at tænke thats Graeme Irvine’s mantra.
Han er business klummeskribent på længere liv Bourse side, og jeg vil overlade det til dig til at opdage sine grunde for denne fire-word chant. Midt i graemes Sirene opkald, har jeg lagt mærke til hans seneste daglige programoversigter af sølv overførsler. Det lader til, at HSBC-Hong Kong er ved at akkumulere et væsentligt høj procentdel af det aktuelle marked lager. Rækken er omtrent 60%, en præstation, jeg finder så betagende som det er spændende.
Hvorfor ønsker at meget af verdens investeringer-grade sølv flyttes til en depositar? Jeg har hidtil ikke kunnet finde nogen er villige til at give et svar. Ophobning er offentlig viden, så jeg ikke er mistanke om en sammensværgelse.
Jeg tror de fleste investorer hjemkalde Hunt brothers’ klodsede forsøg på at hjørne sølvmarkedet tre årtier siden—kørsel deres texaner imperium fra milliardær til konkurs inden for otte år— og ville ikke tænke på at forsøge at kopiere stunt.
Super-investor Warren Buffet er naturligvis langt mere sofistikeret. Hans overtagelse af 130million ounce af sølv cirka ni år siden foregik i trancher beregnet til sammenfaldende med markedet i stedet for at køre den. Alle passiv optrædener tyder på, at han har ingen hemmelige hensigter; i stedet han blot underbygger sin tillid i metal og mulige mangel heraf i de langsigtede styrken af dollar.
Måske ‘s HSBC-Hongkong hamstring er et resultat af en meddelelse i juni 2005 Storbritannien Barclay’s Bank hvor de indgav deres hensigt med USA’S Securities & Exchange Kommissionen at etablere en Exchange Trading Fund (ETF) for sølv. Specifikt, at ansøgeren er en Barclays datterselskab, iShares Silver Trust, og processen tog fart i januar 2006 Hvornår SEC godkendt deres notering på den amerikanske børs.
Sølv ETF møde stærk modstand, især af den sølv brugere Association (SUA), der repræsenterer enheder, der laver, sælger og distribuerer produkter relateret til sølv. Deres klage er, for at støtte det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut, så meget sølv skulle tages ud af markedet og holdt i reserve at medlemskabet ville blive belastet af metal’s højere omkostninger. Da SUA medlemskab behandler 80% af alle sølv produceret i USA, repræsenterer de en betydelig stemme i denne sag.
Ted Butler er en af de mest respekterede sølv analytikere i verden. Hans mening er, at uanset hvad udfaldet af Barclays ansøgning, hele episoden er en positiv udvikling for sølv investorer.
Først, lad ham forklare, hvordan Exchange Trading midler for råvarer fungerer, og derefter beskrive hvordan Barclays forslag er at blive placeret:
“For at etablere en råvare ETF, en finansiel institution køber og gemmer en mængde af den pågældende vare og derefter spørgsmål fælles aktier på en fast enhed af konvertering til at repræsentere fraktioneret ejerskab af denne råvare. I tilfælde af sølv, Barclays ville købe metal, i industrien standard 1000 oz barer, har dem gemt i London og andre steder, og spørgsmålet stamaktier aktier i et forhold på én aktie af stock for hver 10 ounce af sølv. Aktierne vil derefter blive handlet på et anerkendt lager udveksle, deraf navnet, udveksle handlede fond. I tilfælde af Barclay’s Silver ETF… de har selv besluttet på aktiesymbolet, SLV. Mængden af sølv købt og gemt ville øge og mindske afhængigt af investeringen efterspørgsel efter aktier, svarende til hvordan den guld ETF’er i øjeblikket fungere.”
De praktiske aspekter af en sølv ETF omfatter:
-Aktiecertifikater er sikkert lettere for investor til at gemme end metal, sig selv, og
-‘Fælles stock’ format tillader flere kategorier af investorer berettigelse til at deltage.
Hvad er interessant ved Barclays forslag er, at dets mål er at sætte 130million ounce af sølv i reserve, det præcise niveau for Warren Buffets bedrifter. Kunne de bruge denne præcedens som model? Burton bemærker, at selv om Buffet var omhyggelig med ikke at forstyrre markedet, prisen på sølv, stadig fordoblet i løbet af denne ophobning. Desuden, Burton siger, “Jeg ser intet i Barclays prospektet tyder på sådanne Køb tilbageholdenhed, enten i tid eller pris.”
Så, Butler grunde, dette gør situationen mest gunstige for involveret investorer:
“Denne sølv ETF meddelelse er en ægte win-win for sølv investorer. (Hvis) deres sølv ETF bliver effektiv, vil indvirkning på prisen på sølv være stor. Det er win nummer et, klart og ligetil.
“Men hvis… denne ETF ser aldrig dagens lys, der vil være en stor gevinst samt for sølv investorer. Hvorfor? Fordi det vil vise sig for alle at se, hvor kritiske forsyningssikkerheden og lager situationen er i sølv. Hvis regeringen siger ingen måde til denne ETF, vil det være én grund kun-der er ikke nok virkelige sølv i verden til at finansiere det.”
Uanset hvad, er det en udvikling værd at se. Graeme lister Comex tal dagligt i slutningen af sin kolonne og altid nævner, når en anden tildeling af sølv flytter til HSBC-Hong Kong. Væksten af disse tal kunne godt være “tracer” af ting til at komme.
Bo lang ædelmetaller.